Gewetensvorming – onderscheiding van de geesten

P. Penning de Vries SJ J. Bots SJ (samenstelling)

In dit boek is pater Penning de Vries als de geestelijke leidsman die niet zelf de leiding geeft, maar als een vriend die naast de vragensteller gaat staan om samen met hem/haar erop te letten waar tussen de veelheid van psychische gevoelens er ook sprake is van geestelijke bewegingen, bewegingen van de heilige Geest.

Dat zijn de krachten die God wil inzetten die op dat moment het contact met Hem dreigen te blokkeren. Hij geeft geen goede raad, maar maakt de ander bewust waar de schoen wringt, waar de innerlijke vrijheid in de knel is geraakt en waar die goddelijke kracht kan worden ingezet voor de bevrijding uit zijn gevangenis of slavernij.

Het is een kwestie van bewustmaking en liefdevolle aanvaarding van de persoon achter de moeilijkheid. Zo doet hij ook in de verhouding met Jezus. Hij is voor hem de persoon achter zijn woorden en daden. Het gaat bij deze geestelijke leidsman in gebed en leven om een verhouding van Hart tot hart. Zo preekte hij ook: uit het Hart van God was hij bij het hart van zijn toehoorders. Hij sprak van Hart tot hart. Gewetensvorming 145 blz.

 12,50Toevoegen aan winkelwagen